CO2-megtakarítás

/CO2-megtakarítás
CO2-megtakarítás 2016-12-27T20:11:15+00:00

Az aktuális, átlagos CO2-kibocsátás az EU-ban évi 7,5 tonna/fő-re tehető.

Az MGG tagvállalatai a 850.000 tonna vas- és fémhulladék, valamint műanyaghulladék reciklálása által 1 millió tonna CO2 megtakarítást érnek el, ami egy 130.000 lakosú város évi CO2 kibocsátásának felel meg.

Az energiafelhasználás és CO2 kibocsátás csökkentése tekintetében a Müller-Guttenbrunn csoport hozzájárulása – összehasonlítva az elsődleges nyersanyagtermékek termelésével – igen jelentős mértékűnek mondható.

Legjobb példa erre: az alumíniumhulladékból gyártott alumínium energiaszükséglete összehasonlítva a bauxitból nyert alumíniummal, annak csak 5%-át teszi ki. Ezen kívül 1 tonna reciklált alumínium feldolgozása során a CO2 kibocsátás 3-5 tonnával csökken, ami egy európai ember féléves felhasználásának felel meg.

Más példa: az acéltermelés másodlagos nyersanyagból 16%-kal kisebb energiaköltséget igényel mint a vasércből történő acéltermelés.

Az energia és CO2 megtakarítására vonatkozó további információkkal kapcsolatban hivatkozunk a BIR megbízása általi, alábbi jelentésre:

„Report on the Environmental Benefits of Recycling” – Prof. Sue Grimes, Prof. John Donaldson, Dr. Gabriel Cebrian Gomez – Centre for Sustainable Produktion and Resourse Efficiency (CSPRE).

Nem találta meg,
amit keresett?

Írja le miben segíthetünk és
kollégánk hamarosan jelentkezni fog!
Kattintson az üzenet
küldése gombra!
ÜZENET KÜLDÉSE
close-link

Tisztelt Partnerünk!

2018.05.11-én pénteken cégünk rendhagyó módon 12:00-ig tart nyitva. Kérjük, hogy áruleadás esetén zárás előtt legalább egy órával, azaz legkésőbb 11:00-ig érkezzenek telepünkre.

Megértésüket és közreműködésüket köszönjük.

Mü-Gu Kft.

 
close-link
A Cookie technológia segítségével Ön a legtöbbet hozhatja ki a weboldalunkból. Kérjük engedélyezze a Cookie-k használatát.
ELFOGADOM