Oldal kiválasztása

Koncesszió tájékoztató

Home » Koncesszió – tájékoztató

Tájékoztató a hulladékgazdálkodási koncesszióról és bevezetése miatti változásokról

A Mü-Gu Kft-nél magánszemélyeknek is lehetőségük van leadni koncessziós hulladékot. A koncessziós hulladékok árlistája elérhető a MOHU hivatalos honlapján vagy erre a hivatkozásra kattintva: MOHU – Lakossági ösztönzői díjak. (Kérjük Önöket, hogy mindig az aktuális Lakossági ösztönzői díjas tájékoztatót vegyék figyelembe.) Amennyiben az említett listán nem szerepel az átadásra szánt koncessziós hulladék, azt a helyszínen kollégáinkkal lehet egyeztetni. Koncessziós- és nem koncessziós hulladékok egyidejű átadásának feltétele, hogy külön legyenek válogatva.

Nem tartozik a koncesszió hatálya alá: magánszemély ingatlanán képződött építési-és bontási fémhulladékok, mint például villamos szerelési munkálatokból, csőszerelésből, szerkezetépítésből, épületgépészeti munkákból, kerti munkákból, egyéb otthoni építési, javítási, felújítási, barkácsolási munkáltokból keletkező fémhulladékok, megjelenésüket tekintve pl. csövek, profilok, rudak, rácsok, különféle zártszelvények, betonacélok, lemezek, hengerelt acélok, kovácsoltvas elemek, ereszek, bádogok, gerendák, kábelek, huzalok, saválló, réz, alu konyhai és fürdőszobai szerelvények, csapok, mosogatók, ólom vízcsövek, radiátorok, kádak, tartályok, kerítésfonat, kapuelemek, hullámelemezek, lépcsők, csúszásgátló lemezek, távtartók fémhulladéka.

Vállalatoknak és költségvetési szerveknek koncessziós hulladék átadásához regisztrálni kell a MOHU honlapján. Továbbá koncessziós hulladék átadásához minden esetben ki kell tölteni MOHU-s szállítólevelet (minta megtekintése), melynek kinyomtatva 4 db eredeti példányban a hulladékot szállító gépjárművezetőnél kell lennie. Nem fémkereskedő üzleti ügyfeleinknek továbbra is kell szigorú sorszámozású szállítólevél (minta megtekintése) és írásbeli megállapodás (minta megtekintése) 2 eredeti példányban az átadni kívánt hulladékokhoz.  (A dokumentum minták és kitöltési útmutatók megtekinthetők a Letöltések, tájékoztatók részben.)

Fontos változás
A legfeljebb 3,5 t össztömegű gépjárművek-és alkatrészeik átadása bejelentés kötelesek, ezzel kapcsolatban bővebben itt olvashat: Autóroncs, roncsautó, bontási átvételi igazolással

Letölthető ügyféltájékoztató fémhulladék átadásáról, érzékeny FAJ bejelentéséről

Kérdés esetén állunk rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken nyitvatartási időben:

Kapcsolat

Üzenet küldése

Vállalati: Mutasd

Lakossági: Mutasd

Nyitva tartás

H-Cs: 7:15-16:00-ig P: 7:15-14:30-ig

Áruátvétel:

H-CS: 7:15-15:00-ig P: 7:15-13:30-ig

Autókivonás:

H-Cs: 7:15-14:30-ig P: 7:15-13:00-ig

Ebédszünet: 12:00-12:30-ig

Megközelíthetőség

Mü-Gu Kft.

H-1239 Budapest, Ócsai út 4/a.

H-2351 Alsónémedi, Belterület hrsz 3310/4

Térkép

A telephelyeinken LÁTHATÓSÁGI MELLÉNY és biztonságos, ZÁRT LÁBBELI használata kötelező!