Oldal kiválasztása

Alkalmazott technológiák

Home » Alkalmazott technológiák

A Mü-Gu Kft. soroksári telepére havonta 12.000-14.000 tonna vas- és fémhulladék, ezen belül roncsautók és elektronikai hulladék érkezik be, melynek tárolásáról, előkezeléséről és hasznosítókhoz (acélművek, öntödék, stb.) történő kiszállításáról 100 munkatársunk, korszerű rakodó és technológiai berendezéseink, valamint cégünk több évtizedes tapasztalata gondoskodnak. A beszállított anyagok fogadása és kiszállítása vasúti vagonokban, iparvágányunkon, vagy teherautókkal közúton történik. A feldolgozásra kerülő anyagot közúton partnereink, illetve saját teherautóink szállítják telepünkre, ehhez rendelkezünk a legkülönfélébb felépítményű járművekkel, valamennyi fuvarfeladat ellátásához. A beérkező anyagokat minőségüktől, típusuktól és mennyiségüktől függően különböző technológiával dolgozzuk fel:

  • shredderezés
  • ollózás, hidraulikus daraboló ollóval
  • szortírozás indukciós és optikai válogatóval
  • lángvágás
  • szárazra fektetés
  • színesfém bálázás

Shredderezés

1998-ban, helyeztük üzembe a Hoffmann gyártmányú, 1250 LE-s shredder (aprító) berendezésünket, amely gépkocsi roncsok, fémalapú csomagolóanyagok, ipari és mezőgazdasági, elektronikai, háztartási vas- és fémhulladékok korszerű, környezetkímélő feldolgozását teszi lehetővé. Ez a nemzetközileg elismert eljárás a kohászat részére nagy tisztaságú acélhulladékot állít elő beolvasztásra.

Az elmúlt két évben több, mint 1 mrd Forintot fordítottunk ezen berendezésünk modernizálására, melynek köszönhetően a ma elérhető legkorszerűbb és legkörnyezetkímélőbb technológia áll rendelkezésünkre.

Ollózás, hidraulikus daraboló ollóval

Azokat az előválogatott acélhulladékokat, amelyek befoglaló méretüknél, falvastagságuknál fogva nem adagolhatók a shredder örlőterébe, hidraulikus daraboló ollóval daraboljuk fel az acélművek által megkívánt (általában 1,5 méternél rövidebb) adagolható méretre.
Erre a feladatra egy HENSCHEL gyártmányú, 850 tonna nyíróerejű, hidraulikus daraboló ollót vetünk be.

Szortírozás indukciós és optikai válogatóval

A shredderezés során keletkező aprított, különféle színesfémeket, gumit, műanyagot, üveget és egyéb, nem mágnesezhető anyagot tartalmazó vegyes anyagot először méret szerint osztályozzuk.
Ezt követően fajsúly alapján egy INDUKCIÓS válogató szétválasztja a színesfémeket a nem fémes anyagoktól. Innen a nem fémes anyagokat tartalmazó frakció további OPTIKAI válogatást követően osztrák testvérvállalatunkhoz (Metran GmbH.) szállítjuk további kezelésre.

Színesfém bálázás

Az öntödék igényeinek megfelelően, és a szállítási kapacitás kihasználása érdekében az alumínium vagy horgany hulladékokat préselve, bálázva szállítjuk vevőink részére.
A kifogástalan minőség biztosítása érdekében csak kézi előválogatás után helyezzük a bálázandó anyagot a présgépbe, minden esetben ügyelve megrendelőink olykor speciális igényeire.

Lángvágás

Főleg ipari és mezőgazdasági üzemekben kerülnek leselejtezésre, bontásra olyan nagy méretű és súlyú berendezések, melyeket csak lángvágással lehet, ill. kell szétbontani és darabolni, az acélművek számára adagolható méretre.

Kapcsolat

Üzenet küldése

Vállalati: Mutasd

Lakossági: Mutasd

Nyitva tartás

H-Cs: 7:15-16:00-ig P: 7:15-14:30-ig

Áruátvétel:

H-CS: 7:15-15:00-ig P: 7:15-13:30-ig

Autókivonás:

H-Cs: 7:15-14:30-ig P: 7:15-13:00-ig

Ebédszünet: 12:00-12:30-ig

Megközelíthetőség

Mü-Gu Kft.

H-1239 Budapest, Ócsai út 4/a.

H-2351 Alsónémedi, Belterület hrsz 3310/4

Térkép

A telephelyeinken LÁTHATÓSÁGI MELLÉNY és biztonságos, ZÁRT LÁBBELI használata kötelező!