Tisztelt Partnerünk, ezúton tájékoztatjuk ünnepi nyitvatartásunkról: Utolsó nyitvatartási nap: 2020.12.22. 7:15-16:00, lakossági beszállítóink részére 7:15-15.00.

Év végi leállás: 2020.12.23. - 2021.01.05.: ZÁRVA (áruleadásra és kiadásra nincs lehetőség). Nyitás: 2021.01.06. 7:15 (megszokott nyitvatartás szerint).
További információk>>>

Oldal kiválasztása

Alkalmazott technológiák

Home » Alkalmazott technológiák

A Mü-Gu Kft. soroksári telepére havonta körülbelül 9.000-10.000 tonna vas- és fémhulladék, ezen belül roncsautók és elektronikai hulladék érkezik be, melynek tárolásáról, előkezeléséről és hasznosítókhoz (acélművek, öntödék, stb.) történő kiszállításáról 90 munkatársunk, korszerű rakodó és technológiai berendezéseink, valamint cégünk több évtizedes tapasztalata gondoskodnak. A beszállított anyagok fogadása és kiszállítása vasúti vagonokban, iparvágányunkon, vagy teherautókkal közúton történik. A feldolgozásra kerülő anyagot közúton partnereink, illetve saját teherautóink szállítják telepünkre, ehhez rendelkezünk a legkülönfélébb felépítményű járművekkel, valamennyi fuvarfeladat ellátásához. A beérkező anyagokat minőségüktől, típusuktól és mennyiségüktől függően különböző technológiával dolgozzuk fel:

  • shredderezés
  • ollózás, hidraulikus daraboló ollóval
  • szortírozás indukciós válogatóval
  • lángvágás
  • szárazra fektetés
  • színesfém bálázás

Shredderezés

1998-ban, 700 millió forintos beruházással helyeztük üzembe a Hoffmann gyártmányú, 1250 LE-s shredder berendezésünket, amely gépkocsi roncsok, fémalapú csomagolóanyagok, ipari és mezőgazdasági, elektronikai, háztartási vas- és fémhulladékok korszerű, környezetkímélő feldolgozását teszi lehetővé. Ez a nemzetközileg elismert eljárás a kohászat részére nagy tisztaságú acélhulladékot állít elő beolvasztásra.

Ollózás, hidraulikus daraboló ollóval

Azokat az előválogatott acélhulladékokat, amelyek befoglaló méretüknél, falvastagságuknál fogva nem adagolhatók a shredder örlőterébe, hidraulikus daraboló ollóval daraboljuk fel az acélművek által megkívánt (általában 1,5 méternél rövidebb) adagolható méretre.
Erre a feladatra egy HENSCHEL gyártmányú, 850 tonna nyíróerejű, hidraulikus daraboló ollót vetünk be.

Szortírozás indukciós válogatóval

A shredderezés során keletkező aprított, különféle színesfémeket, gumit, műanyagot, üveget és egyéb, nem mágnesezhető anyagot tartalmazó vegyes frakciót először méret szerint osztályozzuk.
Ezt követően egy indukciós válogató szétválasztja a színesfémeket a nem fémes anyagoktól. Innen a nem fémes anyagokat tartalmazó frakció egy része osztrák anyavállalatunk műanyag feldolgozó üzemébe, másik része pedig hulladéklerakóba kerül. A vegyes fémeket tartalmazó frakció további kezelésre (flotálásra) osztrák anyavállaltunk színesfém feldolgozó üzemébe kerül.

Színesfém bálázás

Az öntödék igényeinek megfelelően, és a szállítási kapacitás kihasználása érdekében az alumínium vagy horgany hulladékokat préselve, bálázva szállítjuk vevőink részére.
A kifogástalan minőség biztosítása érdekében csak kézi előválogatás után helyezzük a bálázandó anyagot a présgépbe, minden esetben ügyelve megrendelőink olykor speciális igényeire.

Lángvágás

Főleg ipari és mezőgazdasági üzemekben kerülnek leselejtezésre, bontásra olyan nagy méretű és súlyú berendezések, melyeket csak lángvágással lehet, ill. kell szétbontani és darabolni, az acélművek számára adagolható méretre.

Kapcsolat

Üzenet küldése

Vállalati: Mutasd

Lakossági: Mutasd

Nyitva tartás

H-Cs: 7:15-16:00-ig P: 7:15-14:30-ig

Lakossági beszállítók részére:

H-CS: 7:15-15:00-ig P: 7:15-14:00-ig

Autókivonás:

H-Cs: 7:15-14:30-ig P: 7:15-13:00-ig

Ebédszünet: 12:00-12:30-ig

Megközelíthetőség

Mü-Gu Kft.

H-1239 Budapest, Ócsai út 4/a.

Térkép