Megfelelőség és fenntarthatóság

/Megfelelőség és fenntarthatóság
Megfelelőség és fenntarthatóság 2016-12-27T20:10:56+00:00

Fenntarthatóság és tenni akarás a környezettudatos társadalom érdekében.

A „Brundtland Bizottság” (környezet és fejlődés érdekében az ENSZ által létrehozott bizottság) a 80-as évek végén kidolgozta a fenntartható fejlődés társadalmához vezető koncepciót.

A fenntartható fejlődést következőképp definiálják:

„Fejlődés, amely a jelenkor követeléseit úgy teljesíti, hogy az a következő generációk javait ne veszélyeztesse”.

Az Európai Bizottság az „Erőforrásokat hatásosan felhasználó Európa és reciklálás 2020” című tervét a alábbiak szerint definiálta:

A hulladékot 2020-ra erőforrásként kell kezelni. Az egy főre eső hulladékképződést feltétlenül vissza kell szorítani. A hulladékok reciklálása és ismételt felhasználása (újra használata) gazdaságosan vonzó opciót jelentenek a közszolgáltató és privát gazdasági szereplők számára, a szélesen elterjesztett szelektív gyűjtés és a másodlagos nyersanyagok működő piacainak fejlődése alapján. Az egyéb anyagokat – mindazokkal bezárólag, melyek jelentős terhelést jelentenek a környezet számára és kritikus nyersanyagok – reciklálják.

A hulladéktörvénynek teljes mértékben érvényt szereznek.

A hulladékok illegális lerakását felszámolják.

Hőenergia hasznosítást a nem hasznosítható anyagokra korlátozzák, hulladéklerakók gyakorlatilag már nincsenek, biztosított a kiváló reciklálás.

Ez a középpontja az MGG csoport környezetvédelmi felelősségének.

Nem találta meg,
amit keresett?

Írja le miben segíthetünk és
kollégánk hamarosan jelentkezni fog!
Kattintson az üzenet
küldése gombra!
ÜZENET KÜLDÉSE
close-link

Tisztelt Partnerünk!

2018.05.11-én pénteken cégünk rendhagyó módon 12:00-ig tart nyitva. Kérjük, hogy áruleadás esetén zárás előtt legalább egy órával, azaz legkésőbb 11:00-ig érkezzenek telepünkre.

Megértésüket és közreműködésüket köszönjük.

Mü-Gu Kft.

 
close-link
A Cookie technológia segítségével Ön a legtöbbet hozhatja ki a weboldalunkból. Kérjük engedélyezze a Cookie-k használatát.
ELFOGADOM