Oldal kiválasztása

Zöld marketing egyszerűen

Ha olyan vállalkozása van, ahol a munkavégzés folyamata üvegházhatású gázkibocsátást generál, akkor érdemes rendszeresen ellenőrizni cége karbon lábnyomát. Versenytársaival szemben kiemelkedő előnyre tehet szert, hogyha kommunikálja ügyfelei és vásárló felé az eredményeket. Ezáltal nyomatékosítja bennük, hogy a környezetvédelem és a társadalmi elvárásoknak megfelelően végzi tevékenységét.

Karbonlábnyom-számláló a hatékonyságért

A kornyezetvedelem.weebly.com kalkulátora segítségével kiszámolhatja vállalkozása karbon lábnyomát. Ha ettől részletesebb elemzésre van szüksége, akkor felkereshet egy környezetvédelmi szakembert, valamint ha nem tudjuk kitölteni a kalkulátorban megtalálható mezőket. A kalkulátor értékeibe beírhatja az üzemanyag fogyasztástól kezdve az alkalmazottai munkába járását is. A számítást követően adatokat kaphat arról, hogy mely területeken kellene változtatni. Ha vállalkozása karbonlábnyomának legnagyobb részét a cég logisztikai tevékenysége tesz ki, akkor érdemes ezen a területen változtatásokat végezni. Ezáltal csökkenteni tudja az üzemanyagköltségeit, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Néhány tanács vállalkozása karban lábnyom csökkentésére

  • – Járművei üzemanyag fogyasztásának csökkentéséhez, használjon üzemanyag adalékot.
  • – A felesleges utazásokat kerülje. Ezeket kiválóan helyettesíteni tudja videó-konferenciákkal, ezáltal csökken cége üzemanyag fogyasztása.
  • – Energiatakarékos beruházások előtérbe helyezése: fűtéskorszerűsítés, szigetelés, nyílászárók cseréje, stb.
  • – Figyelje azokat a pályázatokat, amelyek támogatást nyújtanak a megújuló energiaforrások kihasználására.
  • – Hagyományos égők helyett, LED égőket használjunk.
  • – Csökkentse a papírfogyasztást. A levelezéseket inkább e-mailben intézze, valamint a lehetősége szerint, a nyomtatópapír mind két oldalát használja fel.
  • – Papírhulladékot gyűjtse szelektíven, valamint biztosítsa elszállítását és újrahasznosítását egy erre szakosodott hulladékkezelő céggel.
  • – Irodabérlésnél vagy telephelyválasztásnál fontos, hogy a helyszín tömegközlekedéssel is jól megközelíthető legyen. Így az alkalmazottak karbon lábnyoma is csökkenni fog.