Tisztelt Partnereink! Tisztelt Ügyfeleink!
Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2023. október 2-án és 3-án (hétfő-kedd) az Alsónémedin lévő telephelyünkön leltározni fogunk, így nem lesz áruátvétel az említett két napon. Fontos, hogy lakossági ügyfeleinket ez nem érinti, lakossági átvételünk ez idő alatt is zavartalanul fog működni.
Megértésüket köszönjük!

Oldal kiválasztása

Zöld marketing egyszerűen

Ha olyan vállalkozása van, ahol a munkavégzés folyamata üvegházhatású gázkibocsátást generál, akkor érdemes rendszeresen ellenőrizni cége karbon lábnyomát. Versenytársaival szemben kiemelkedő előnyre tehet szert, hogyha kommunikálja ügyfelei és vásárló felé az eredményeket. Ezáltal nyomatékosítja bennük, hogy a környezetvédelem és a társadalmi elvárásoknak megfelelően végzi tevékenységét.

Karbonlábnyom-számláló a hatékonyságért

A kornyezetvedelem.weebly.com kalkulátora segítségével kiszámolhatja vállalkozása karbon lábnyomát. Ha ettől részletesebb elemzésre van szüksége, akkor felkereshet egy környezetvédelmi szakembert, valamint ha nem tudjuk kitölteni a kalkulátorban megtalálható mezőket. A kalkulátor értékeibe beírhatja az üzemanyag fogyasztástól kezdve az alkalmazottai munkába járását is. A számítást követően adatokat kaphat arról, hogy mely területeken kellene változtatni. Ha vállalkozása karbonlábnyomának legnagyobb részét a cég logisztikai tevékenysége tesz ki, akkor érdemes ezen a területen változtatásokat végezni. Ezáltal csökkenteni tudja az üzemanyagköltségeit, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Néhány tanács vállalkozása karban lábnyom csökkentésére

  • – Járművei üzemanyag fogyasztásának csökkentéséhez, használjon üzemanyag adalékot.
  • – A felesleges utazásokat kerülje. Ezeket kiválóan helyettesíteni tudja videó-konferenciákkal, ezáltal csökken cége üzemanyag fogyasztása.
  • – Energiatakarékos beruházások előtérbe helyezése: fűtéskorszerűsítés, szigetelés, nyílászárók cseréje, stb.
  • – Figyelje azokat a pályázatokat, amelyek támogatást nyújtanak a megújuló energiaforrások kihasználására.
  • – Hagyományos égők helyett, LED égőket használjunk.
  • – Csökkentse a papírfogyasztást. A levelezéseket inkább e-mailben intézze, valamint a lehetősége szerint, a nyomtatópapír mind két oldalát használja fel.
  • – Papírhulladékot gyűjtse szelektíven, valamint biztosítsa elszállítását és újrahasznosítását egy erre szakosodott hulladékkezelő céggel.
  • – Irodabérlésnél vagy telephelyválasztásnál fontos, hogy a helyszín tömegközlekedéssel is jól megközelíthető legyen. Így az alkalmazottak karbon lábnyoma is csökkenni fog.